PRETHODNA STUDIJA OPRAVDANOSTI I  STUDIJA OPRAVDANOSTI

RE-POWER Project ima sposobnost dizajniranja dobro projektovanih, ekonomičnih, ekološki i socijalno prihvatljivih i operativnih rešenja koja olakšavaju izvodljivost i održivost koncepta. Sa svojim studijama izvodljivosti, RE-POWER Project pruža dragocen instrument za podršku svojim klijentima u procesu donošenja odluka o projektnim ulaganjima.

RE-POWER Project kombinuje inženjersku izvrsnost sa ekonomskim, ekološkim i socijalnim razumevanjem kako bi razvio čvrstu osnovu za dalje odluke.

PRETHODNA STUDIJA OPRAVDANOSTI

Prethodna studija izvodljivosti je najvažniji aspekt svakog projekta. U osnovi je umetnost merenja održivosti projekta s obzirom na stvarne izazove i korist koju bi organizacija donela. Rezultati studije izvodljivosti verovatno su prve informacije o projektu koje donosioci odluka i investitori uzimaju u obzir. Najvažnije je da deluje kao osnova ako organizacija želi da sprovede glavni program proširenja nakon uspešnog preliminarnog programa. Jednostavno rečeno, cilj studije izvodljivosti je da proceni, a zatim ukloni sve neizvesnosti koje mogu nastati u projektu. Stručnjaci veruju da studija izvodljivosti pruža osnovu za dubinski dizajn i izgradnju. Pored toga, baca svetlo na činjenicu da li se to može završiti na tehnički opravdan i ekonomski održiv način.

Studija prethodne izvodljivosti često se smatra sastavnim delom procesa razvoja projekta. To je čak jedan od odlučujućih faktora studije izvodljivosti, koja je skuplja i zahteva više resursa od studije izvodljivosti. Prethodna studija izvodljivosti pomaže u određivanju da li je treba preduzeti ili ne.

Međutim, treba primetiti da prethodna izvodljivost mnogo zavisi od samog projekta, tj. Proizvodnje, tehnologije itd. U nekim slučajevima se koristi i nekoliko alternativnih tehnologija za postizanje preliminarnog optimalnog rešenja. Iako studija izvodljivosti ne daje direktan odgovor na to koliko je projekat zaštićen i koliki bi bio odnos dobiti i zarade, ona može, međutim, naglasiti najverovatnije težnju ka većoj profitabilnosti i područja kojima je potrebna dodatna pažnja pre nego što se obezbedi prva krug finansiranja.

STUDIJA OPRAVDANOSTI

Studija izvodljivosti je posebno analiza koja uzima u obzir sve relevantne faktore projekta - uključujući ekonomska, tehnička, pravna i razmatranja rasporeda. Cilj je utvrditi verovatnoću uspešnog završetka projekta, u predviđenim rokovima.

Menadžeri projekata često koriste studiju izvodljivosti da bi izvagali prednosti i nedostatke preuzimanja projekta pre nego što ulože vreme i resurse kompanije. Prema stručnjacima, studija izvodljivosti pruža mnogo ključnih informacija menadžmentu kompanije i sprečava je da slepo ulazi u rizična preduzeća.

Stručnjaci veruju da detaljna studija izvodljivosti uključuje detaljnu analizu istorijske pozadine poslovanja ili projekta, uključujući, ali ne ograničavajući se na opise proizvoda ili usluga, računovodstvene izveštaje, detalje o radu i upravljanju, tržišni udeo i politike, finansijski podaci, zakonski zahtevi, poreske obaveze itd.

Forma za kontakt

Potrebna Vam je izrada studije?

Za bilo kakav zahtev, pitanje ili ponudu
popunite formu ispod.